”Det är så fruktansvärt orättvist”

Madelene Axelsson, Fria Tidningen

Kötiderna för assisterad befruktning är långa, och till slut fick Jenny Kvick-Sandberg nog av att politikerna inte agerar och startade en namninsamling och instagramkontot @kortarekoergbg.

– Detta är så fruktansvärt orättvist. Jag blir förbannad över att de ger oss rätt att inseminera men sen är det i praktiken omöjligt, säger Jenny Kvick-Sandberg som tillsammans med sin fru Joanna stått i kö för att få bli föräldrar i Göteborg sedan oktober 2016. Och de är långt ifrån ensamma. Hundratals homo- och hetrosexuella par samt ensamstående kvinnor står och stampar för att få hjälp att bilda familj. Hur länge varierar beroende på var man bor. I Stockholm är kötiden ett år, Malmö tre månader och Västra Götaland hela fyra år. Tiderna skiljer sig alltså dramatiskt mellan olika landsting och drabbas hårdast gör de längst bak i kön.

Läs mer, Fria Tidningen